De terugkeer van de vijver (februari 2012)

Fontein Plantsoen Leiden

Eind december 2011 ontving het bestuur van Vereniging Het Plantsoen het verheugende bericht dat uitvoering van de vijver gerealiseerd kan worden. Mieke van der Ven van de afdeling Groen van de gemeente Leiden deelde ons mee dat het totaal benodigde bedrag voor de nieuwe vijver met fontein bijeen is gebracht. Het bestuur is hier heel erg blij mee. Terugkeer van de vijver wordt het sluitstuk van de renovatie van het Plantsoen. Een jarenlang traject waarin veel overleg heeft plaatsgevonden met de gemeente en andere instanties kan hiermee worden afgesloten. De vijver wordt geplaatst op de cirkel gras ter hoogte van Plantsoen 55. De vijver krijgt een ronde vorm, wordt voorzien van een laag hekwerk en daaromheen komen mooie bloeiende planten. Als prachtig accent zal in het midden van de vijver een fontein gaan spuiten. Deze fontein is geschonken door de familie Geelkerken. Het bestuur is de familie Geelkerken zeer erkentelijk voor deze schenking. Wellicht dat onderstaande tekening inmiddels op details is aangepast, maar dan krijgt u een idee van de uitvoering.

<< terug