Lage beplanting

Heesters

De heestervakken bepalen in belangrijke mate de structuur van het park. Zij geleiden de blik van bezoekers. De vakken zijn opgebouwd in lage, middelhoge en hoge gedeeltes en zijn samengesteld in een bepaald kleurenpatroon. Van Geregracht tot de Plantage is die kleuropbouw als volgt: van rose-rood naar lila naar blauw-paars. Verspreid over de vakken zijn groenblijvende heesters ingeplant om in de winter een groen accent te geven.

Vaste planten

De vaste plantenborders dienen als blikvanger. De borders zijn op een aantal markante punten in het park gesitueerd: de ingang bij de Kraaierstraat, de ingang bij de Plantage en bij de vijver.

De kleuren in de twee vakken naast de ingangen contrasteren met de heesters in de aansluitende vakken (kleur of kleurintensiteit). De planten in de border bij de vijver zijn wat ingetogener van kleur en sluiten aan bij de sfeer van water.

De haag

De haag dient, samen met drie plantvakken, als omlijsting van de ruimte rond de vijver. Ook heeft de haag een functie als achterwand voor de vaste plantenborder. De haag is ingeplant in twee rijen.

deHaagDe binnenrij bestaat uit beuken met rood blad. De buitenrij bestaat uit beuken met groen blad. Het rode blad in de binnenrij benadrukt het bijzondere karakter van de ruimte rond de vijver. Buiten de ring maakt de groene achterkant deel uit van de overige plantvakken in het park.

<< naar boven
<< home